Hledejte novostavbyČeskoZahraničí
# # # #
4. dubna 2023

Nejčastější jarní tipy pro zahrádkáře

Jaro je obdobím, kdy začíná sezóna zahradničení a zahrádkáři se těší na novou sezónu. Zde je několik nejčastějších jarních rad pro zahrádkáře:

  • Příprava půdy – Je důležité připravit půdu pro zahájení zahrádkářských prací. Je třeba odstranit přebytečné rostliny a trávu a ohraničit záhony.
  • Plánování – Před zahájením zahrádkářských prací je důležité plánovat, co se bude pěstovat a jaké rostliny budou potřebovat zvláštní péči.
  • Hnojení – Jaro je ideálním časem pro hnojení, protože půda je obvykle stále vlhká a rostliny se začínají probouzet. Použití organických hnojiv je nejlepší volbou pro zdravou a úrodnou zahradu.
  • Sazenice – Pokud plánujete vysadit sazenice, mějte na paměti, že musí být vysazeny do půdy, která má teplotu minimálně 10°C. Pokud je teplota nižší, může to negativně ovlivnit růst rostlin.
  • Zálivka – První týdny po výsadbě jsou nejdůležitější pro zálivku rostlin. Zalévejte je pravidelně, aby se dobře ujaly.
  • Ochrana proti škůdcům – S příchodem jara přicházejí také škůdci, jako jsou slimáci, plži a mšice. Buďte připraveni a včas se proti nim ochraňte.
  • Odstínění – Pokud máte některé rostliny, které preferují méně slunce, umístěte je do stínu nebo je odstíněte.
  • Přesazení – Pokud máte rostliny, které potřebují být přesazené, je nejlepší to udělat na jaře, kdy mají větší šanci se dobře ujmout.
  • Odplevelení – Zahrada musí být pravidelně odplevelena, aby se rostliny dobře rozvíjely a nedocházelo k potlačování růstu.
  • Péče o trávník – Trávník potřebuje na jaře zvláštní péči, jako je hnojení a sečení. Nastavte sekačku na nejnižší možnou výšku a začněte s prvním sečením
Nejčtenější
5. března 2024

Neveřejné nabídky – skrytý trh nemovitostí skýtající skvělou investiční příležitost

Neveřejné nabídky nemovitostí jsou často skrytým trhem, který nabízí mnoho výhod pro kupující i prodávající. Zatímco běžné prodeje probíhají přes veřejné inzeráty a realitní portály, neveřejné jsou dostupné pouze vybrané skupině zájemců. Dostanete se skrz ně často k exkluzivním projektům a jedinečným cenovým příležitostem, které by vám jinak utekly.  Zde se podíváme na různé typy neveřejných…

Číst článek
17. dubna 2024

Kvalita bez nadměrného luxusu a dobrá lokace přináší oživení na pražském trhu s byty

Rezidenční trh v Praze zažívá nový vzestup díky významným projektům stabilních developerů, jako jsou Skanska a YIT. Tyto projekty, připomínající svou kvalitou a spolehlivostí automobilovou značku Volkswagen, získávají na popularitě mezi zájemci o nemovitosti. To dokazuje nyní i spuštění již třetí etapy vysočanského projektu Čtvrť Emila Kolbena od společnosti Skanska, která v dubnu vstoupila do…

Číst článek
4. dubna 2024

Darovací smlouva na nemovitost v roce 2024: Vzor a vše co potřebujete vědět

Darování nemovitosti může být významným krokem v životě, které vyžaduje pečlivé přípravy a dodržení právních předpisů. Jedním z klíčových dokumentů v tomto procesu je darovací smlouva na nemovitost. Co všechno je třeba vědět před jejím sepsáním a jak ji správně sestavit? Co je darovací smlouva na nemovitost? Darovací smlouva je právní dokument, kterým dárce bezúplatně…

Číst článek