# # # #
27. srpna 2019

Sedačka, kterou od postele nerozeznáte

Hlavně v případech, kdy bydlíte v maličkém bytě, kde místa není nazbyt je rozkládací pohovka skutečně praktickým kouskem nábytku, která přes den šetří v interiéru mnoho místa. Ale ani mít místa dost a královskou postel se s koupí kvalitní rozkládací pohovky nevylučuje. Když už vybíráme, je samozřejmě lepší koupit kvalitní, praktický model, který je připravený poskytnou komfortní nocleh třeba návštěvě.

Předejít zablokované krční páteři, bolestem zad a nekvalitnímu spánku je snadné – čtěte recenze, a hlavně zkoušejte. Navštivte prodejnu nebo showroom. Na vybrané pohovce si poležte, vyzkoušejte si rozkládání a manipulaci s ní. Hlavně pokud se pohovka má stát vašim každodenním lůžkem, je nutné, aby se rozkládala snadno a hladce. 

Doporučujeme vybrat takovou, co se snadno udržuje, například dnes oblíbené potahy Aquaclean, které stačí otřít vodou a hadříkem. Rozhodně vyberte potah snímatelný. Kvůli každodennímu spánku v čistotě a hygienicky by měl čas od času zavítat do čistírny. Kvalitu matrace spolehlivě odhalí hmotnost pohovky. Matrace v sedačkách se vyrábějí z polyuretanové pěny. Ty kvalitní mají pěnu o hustotě alespoň 30 kg/m3. Tak na to při výběru pozor, levnější modely s nižší hustotou se brzy prosedí, proleží a zdeformují.

Ideální jsou varianty s vlnovou pružinou. Zvyšují životnost a dělají gauč měkčím. Bonellové pružiny jsou méně časté, ale klidně zvolte ty, pokud preferujete ležet na tvrdší matrací s větší tuhostí. Obecné pravidlo ale je – nešetřete, jde o zdraví. Zkoušejte a studujte.

Materiály:

Kůže = luxus který vydrží. Vypadá exkluzivně, je pohodlná ale i dlouho vydrží. Opět rozhoduje kvalita kůže a výplně. Lehce se udržuje, protože na ní neulpívají chlupy, vlasy… a třeba vylité pití lze rychle osušit. Sloužit může řadu let, jen bychom je měli každých 6–12 měsíců naimpregnovat, hlavně pokud ji využíváme intenzivně.

Eko kůže a koženka = Eko kůže je levnější, ale ne nutně nekvalitní variantou. Syntetický materiál, vyráběný nanesením vrstvy polyuretanu na bavlněný základ. Mnoho lidí ocení také to, že je veganská. Je odolná, praktická, kombinovatelná s čalouněním. Kožence se ale naopak spíše vyhněte. Dnes se od ní ustupuje, kvůli nízké odolnosti a riziku brzkého popraskání

Látkové = Pohovka potažena čalounickou látkou je oproti kožené o něco levnější, a navíc působí útulným, hřejivým dojmem. To může být problém u chladivé, klouzavé kůže. Na druhou stranu se hůře čistí, tekutiny a jiné nečistoty se do nich rychle vsáknout, a proto už je nutné čistit chemickými prostředky. Volte látku pevnou, ať se neprošoupe a nepáře.

Látkové sedačky vám poskytují nejširší možnost seberealizace, ve smyslu pestré škály barev, povrchů a vzorů.

Trendy:

Stejně jako všude jinde, i ve světě sedaček vládne minimalismus. Klidně udělejte z kožené pohovky akcentový prvek. Ale něž křiklavě červenou a lesklou, zvolte třeba variantu rafinované černé kůže s hadí texturou. Upoutá pozornost, ale nebude působit nevkusně. V oblibě jsou přírodní textilie a vůbec nejoblíbenější jsou nyní lněné potahy. Je minimalistický, nenápadný. Avšak pevný, odolný a jeho údržba není příliš komplikovaná. 

Luxusním trendem je samet, dominuje královsky modrá a tmavá, pudrově růžová barva. Ale ten už je opravdu třešničkou na dortu a o vhodnosti jeho použití na nábytek určený pro každodenní spánek a skládání by se dalo s úspěchem polemizovat.

Tak šťastnou ruku při výběru, ať najdete svou lásku na první posed.

Nejčtenější
5. března 2024

Neveřejné nabídky – skrytý trh nemovitostí skýtající skvělou investiční příležitost

Neveřejné nabídky nemovitostí jsou často skrytým trhem, který nabízí mnoho výhod pro kupující i prodávající. Zatímco běžné prodeje probíhají přes veřejné inzeráty a realitní portály, neveřejné jsou dostupné pouze vybrané skupině zájemců. Dostanete se skrz ně často k exkluzivním projektům a jedinečným cenovým příležitostem, které by vám jinak utekly.  Zde se podíváme na různé typy neveřejných…

Číst článek
26. března 2024

Home Portal varuje klienty před nestandardním chováním developerů a zdůrazňuje transparentnost

Dnešní realitní trh je plný možností, ale také rizik, která mohou klienty postavit do nepříjemné situace. Home Portal chce poukázat na možná rizika a pomoc Vám provádět bezpečná rozhodnutí před koupí vlastní nemovitosti. Podle Jana Vitvery, ředitele společnosti Home Portal, existuje několik varovných signálů, které by měli kupující vzít v úvahu při jednání s developery:…

Číst článek
20. března 2024

Jak začít s flipováním nemovitostí: tipy a triky pro úspěšnou investici

Flipování nemovitostí – horké téma posledních měsíců, které slibuje úspěšnou investici a skvělé zisky. Na první pohled má zdánlivě jednoduchý postup – nakoupíte nemovitost ve špatném stavu, zrekonstrujete ji a s profitem prodáte. Než však s flipováním začnete, je potřeba znát všechna možná rizika i osvědčené praktiky, které Vám pomohou k úspěšnému prodeji. Co je to flipování…

Číst článek