# # # #
24. srpna 2020

Pokojové rostliny, které vám nesmí chybět v bytě

Nejste příliš zběhlí co se týče rostlin, ale chtěli byste mít nějakou tu pokojovku v bytě, aniž byste co dva měsíce museli kupovat nové? Zatímco hodně rostlin se dožadují ty nejlepší podmínky jako ohromné množství přirozeného světla, existují i takové, které přežijí i v ne tak náročných podmínkách.

Philodendron

Velmi nenáročná rostlina, kterou nemusíte často zalévat. Nesnáší totiž, když je „zavodněná“. Nechte ji napít až v případě, že je hlína suchá. Se světlem to má jednoduše. Přímé slunce ji nesvědčí, uspokojí ji rozptýlené světlo.

Sukulent se jménem Jade

Tahle rostlina není jako ty ostatní. Ona totiž dokáže přežít i na přímém slunci. A je pravdou, že ona si přítomnost slunce opravdu užívá. Stejně tak teplo. Čerstvý vzduch ji také přispívá, ale nesmí být na místech, kde je průvan.

Monstera Deliciosa

Silné listy má a interiér ozdobí špetkou tropického stylu. Je schopná se vyhřívat na jakémkoliv přísunu slunce. Svůj přísun vody ráda dostává v pravidelných intervalech, ale zvládne to, když ji zapomenete občas zalít.


Maranta běložilnatá alias Red prayer plant

Pozoruhodné červené žíly na tmavém zeleném listu vypadají dokonale a pro estetika je to sen. Rostlina miluje nepřímé, ale dostatečné světlo, kde se ráda sluní. Kdo má rád své zvyky, ocení Marantu, jelikož ta potřebuje být zalévána pravidelně. Pokud se bojíte, že pro tuhle rostlinku nemáte dost prosvětlenou místnost, nemusíte mít obavy, toleruje místa, kde není příliš světla.

Haworthia – zebrovitý sukulent

Rostlina, jež se přezdívá zebra plant, je jednou z nejjednodušších květin na pěstování doma. Nepotřebuje často zalévat a nejvíce ji vyhovuje méně světla. Hodí se do jakékoliv místnosti. Její zebrovitý vzhled ji přidává na kráse a v interiérech vyniká.

Hadí sukulent vydrží všechno

Žádná rostlina vám nikdy nevydrží? Tak pro tyhle případy a nespecialisty tu existuje Snake plant, sukulent co přežije snad všechno. Je neuvěřitelně odolný, má dlouhé listy (podobné hadovi), drink v podobě vody si dopřává málokdy, vždy musí zemina uschnout, než ji zalejete. Světelné podmínky jsou pro ni ideální ty průměrné – to znamená ani hodně ani málo.

Znali jste některou z rostlin? A pěstujete ji doma?

Nejčtenější
5. března 2024

Neveřejné nabídky – skrytý trh nemovitostí skýtající skvělou investiční příležitost

Neveřejné nabídky nemovitostí jsou často skrytým trhem, který nabízí mnoho výhod pro kupující i prodávající. Zatímco běžné prodeje probíhají přes veřejné inzeráty a realitní portály, neveřejné jsou dostupné pouze vybrané skupině zájemců. Dostanete se skrz ně často k exkluzivním projektům a jedinečným cenovým příležitostem, které by vám jinak utekly.  Zde se podíváme na různé typy neveřejných…

Číst článek
26. března 2024

Home Portal varuje klienty před nestandardním chováním developerů a zdůrazňuje transparentnost

Dnešní realitní trh je plný možností, ale také rizik, která mohou klienty postavit do nepříjemné situace. Home Portal chce poukázat na možná rizika a pomoc Vám provádět bezpečná rozhodnutí před koupí vlastní nemovitosti. Podle Jana Vitvery, ředitele společnosti Home Portal, existuje několik varovných signálů, které by měli kupující vzít v úvahu při jednání s developery:…

Číst článek
20. března 2024

Jak začít s flipováním nemovitostí: tipy a triky pro úspěšnou investici

Flipování nemovitostí – horké téma posledních měsíců, které slibuje úspěšnou investici a skvělé zisky. Na první pohled má zdánlivě jednoduchý postup – nakoupíte nemovitost ve špatném stavu, zrekonstrujete ji a s profitem prodáte. Než však s flipováním začnete, je potřeba znát všechna možná rizika i osvědčené praktiky, které Vám pomohou k úspěšnému prodeji. Co je to flipování…

Číst článek